Våra tjänster

Läs mer om våra tjänster längre ner

Postural träning och behandling

1850 :- 110 min

1550 :- 90 min

s mer nedan om hur ett besök går till.

Djupvågs behandling av bindväv

1550 :- 90 min

Behandlingen rekommenderas för den som känner sig väldigt stel och "fast" i sin kropp, vi jobbar med fascian/bindväven och lymflödet. Det är en väldigt avslappnande behanding.

Lymfascia massage
1850 :- 110 min
1550 :- 90 min
1150 :- 60 min

Läs mer om hur ett besök går till längre ner

Energi
behandling
1550 :- 90 min
1150 :- 60 min

Denna är en behandling som passar den som är stressad, har svårt att komma ner i varv, högsensitiva eller den som har upplevt mycket trauman i livet. 

Postural träning & behandling
Hur går ett besök till?

Besöket består i grunden av två delar; postural träning och olika behandlingsformer, vilka tillsammans hjälper till att skapa en fysisk balans. Behandlingar kan exempelvis vara djupvågsbehandling, healing, akupressur, lymfmassage, fasciabehandling, kinesiologi och käkledsbehandling.

Detta hjälper kroppen att återfå en naturlig hållning, rörlighet och styrka samtidigt som grundorsaken till eventuell smärta ofta försvinner då muskler och leder inte längre blir överbelastade.


I besöket ingår:
 • Rörelse, hållnings och funktionsanalys.
 • Genomgång av historik
 • Behandling
 • Utjämning av obalanser
 • Övningar för att rakställa din hållning
 • Program med hem

Varför?

Allt fler människor lever med smärtor som har blivit en del av vardagen, en ond rygg, ett bråkigt knä, spända axlar och nacke är allt vanligare. Detta tar mycket energi och påverkar livskvaliteten.

Fysiska obalanser kan uppkomma på grund av många orsaker som stillasittande, stress, trauma, enformig rörelse,  överbelastning, näringsobalanser, sömn och skador.

Kroppen är fantastisk och anpassar sig snabbt efter olika situationer och kompenserar gladeligen för att lösa eventuella problem. Problemet är att den inte alltid återställs helt utan rätt förutsättningar.

Hur?

Första tillfället innehåller samtal, hållnings-, funktions- och rörelseanalyser och behandling. Behandlingen kan bestå utav djupvågsbehandling med swedish fascia vibes, massage, akupressur, eller andra mjuka behandlingsformer. Baserat på analyserna och testerna görs ett individanpassat träningsprogram att praktisera mellan besökstillfällena.

Vid behov modifieras träningsprogrammen eller görs helt nya efter varje besök vartefter träningen fortskrider. Både första och andra tillfället är grundläggande för att hitta de största obalanserna och att säkerhets ställa att övningarna utförs på rätt sätt.

Antal tillfällen varierar efter behov, 2–5 gånger är vanligast med 3–6 veckors mellanrum under en period av 2–6 månader. Varje tillfälle är 80 min förutom första som är upp till 110 min. Om under 16 år så brukar det räcka med 1-2 kortare besök.

När kroppen befinner sig i sin naturliga balans krävs inte mycket för att upprätthålla resultatet . Förbättring brukar ske redan vid första passet.


För vem?

För alla som vill röra sig lätt och smärtfritt. 

Träningen är lätt men kan vara utmanande både fysiskt, mentalt och emotionellt. Det är enkla övningar som kräver fokusering på hur de genomförs; där positionering, aktivering, andning och avspänning samspelar.

För att se kroppens rörelse och hållning samt att kunna utföra träningen så rekommenderas kroppsnära mjuka kläder. 

Testa postural träning online gratis!

Vill du testa övningar och olika träningsprogram direkt online? Testa helt gratis och se om det är något för dig.

Lymfascia massage
Vad är det?

Lymfasciamassage är en behandling som vi själva har utvecklat där vi integrerar lymfmassage, bindvävsmassage, healing och olika tekniker för nervsystemet och musklerna. Vi märker att genom att jobba med fler system samtidigt och alternera behandlingstekniker så händer otroligt mycket med kroppen. 

När lymfsystemet fungerar bra, transporteras slaggprodukter bort, immunsystemet stärks, närings upptaget ökar och din bindväv renas. En frisk bindväv är elastisk och smidig. Fascian/bindväven fungerar som en kroppsstrumpa som håller ihop och skyddar oss. De flesta smärtreceptorer finns här, den är även viktig för vår kommunikation i kroppen. En stel fascia och trögt lymfsystem kan därför försämra vår rörelse, vårt blodflöde och ge symptom som smärta i kroppen. Många har idag problem med flödet i kroppen vilket påverkar vår hälsa och välmående mer än många kanske tror.

Vanliga symptom
  • Svårt att gå ner i vikt fast du äter och tränar bra

  • Återkommande förkylningar

  • Kalla händer och fötter

  • Stel och värk i kroppen

  • Ömhet och lätt att få blåmärken

  • Celluliter

  • Värk som flyttar runt i kroppen

  • Uppblåsthet och vätskefylld kropp

  • Återkommande bihåleinfektioner och urinvägsinfektioner

  • Kronisk trötthet

  • Kramp

  • Yrsel

  • Hjärndimma

  • Känna sig fast i sin kropp

Varför?

Många idag är stressade. Stress under längre perioder har dålig effekt på vårt lymfatiska flöde. Då får vi inte likabra sopphantering i kroppen och försämrad transport av fetter (som hjärnan och nervsystemet är väldigt beroende av), sämre immunförsvar då 1/3 av kroppens immunförsvar sitter i lymfan som strider mot virus, bakterier, parasiter och annat vi utsätts för eller får i oss som inte borde vara där. När lymflödet försämras måste hjärtat pumpa blodet fortare för att kompensera. Lymfan har tidigare kallats för det vita blodet. Om vi har problem med magen så har vi även ett försämrat lymfatiskt flöde, det hör ihop. Lymfan, fascian och vårt nervsystem är även starkt kopplat till våra känslor och hormoner. 

Hur?

Vi jobbar först med att lugna ner nervsystemet då lymfan jobbar bäst när den är i lugn och ro, i parasympatiska systemet. Det gäller även fascian som är vårt yttre försvar ihop med rörelsemuskelaturen. Iband måste vi "lura" hjärnan så att fascian vill släppa taget. En kropp som är väldigt mycket i försvar behandlas väldigt försiktigt och lugnande. Ju tryggare kroppen är desto bättre resultat får vi även på behandlingen. Nästan alla tekniker vi använder är lugnande och väldigt mjuka och lätta. Vi försöker få en kropp i försvar att släppa taget för att kunna synka ihop den samt få den att hitta tillbaka till sin grundfunktion. Den vi hade när vi föddes. 

För vem?

Detta är för alla. I dagens samhälle så har många problem med detta, ofta utan att veta om det. Vi kan exempelvis känna oss svullna efter träning, detta är oftast problem med lymfan. Många som är väldigt smala kan ha stora problem med lymfan utan att det syns på ytan. Men det kan göra att de har svårt att gå upp i vikt. Även om vi ofta tänker att lymfatiska problem är kopplat till att vi har svårt att gå ner i vikt så går det även åt andra hållet. Om försämrat flöde så har vi även försämrat blodflöde som ska ge oss näring och syre till cellerna, då blir det inte lika lätt att bygga muskler heller.