Min historia

Jag vill börja med en bekännelse. Jag har alltid tyckt om att jobba med människor men mitt intresse för hälsa och träning var en gång minimalt. Jag utbildade mig från början till civilekonom och jobbade sen som businesscontroller på stora IT bolag och älskade mitt jobb och fritid. Min omtanke för min kropp var då i min mening något som bara skulle fungera. När jag sedan blev utbränd och på köpet fick en autoimmun reumatisk sjukdom, bechterews, så vände det upp och ned på mitt dåvarande liv. Från att vara glad och pigg upplevde jag mig som en skugga av mig själv och orkade inte längre vare sig jobba eller vara social.

Jag bestämde mig för att ta reda på hur jag skulle kunna bli helt frisk. När man har ont så blir man väldigt motiverad att hitta en lösning. Denna motivation ledde till att jag sa upp mig från mitt jobb, sålde min lägenhet och började investera i utbildningar. Jag utbildade mig inom många olika terapier men fastnade i grunden för den posturala träningen, rörelseträningen och kinesiologin. Tillsammans var de för mig en fantastisk kombination.

Jag har även många andra terapier att tacka för min hälsa idag. Utan att titta på kosten, min inre utveckling och olika sätt att balansera kroppens biokemi hade det aldrig gått. Vägen att bli frisk var allt annat än rak men väldigt lärorik. Jag har fått uppleva saker jag inte trodde fanns och träffa otroligt många inspirerande och fantastiska människor. Detta inspirerade mig till att jobba med det jag gör idag.

Idag har jag förstått att vi alltid lever med olika grader av hälsa och beroende på vad vi gör skiftar vi på skalan. Vår kropp är under ständig förändring och berättar för oss, om vi väljer att lyssna, om den gillar det vi gör eller inte. När vi gör något som den inte gillar under längre perioder så börjar den gnälla och om vi ger den vad den vill ha så tackar den oss med god energi och lätta steg.

Jag anser att det är viktigt att vi får verktyg att hantera livets upp och nergångar. Att vi lär oss att lyssna på kroppen och ta hand om oss själva. Genom att ha tillgång till övningar som stärker oss fysiskt, minskar stress och smärta så har vi gett den en bättre möjlighet till självläkande. När vi lär oss att förstå oss själva bättre kan vi skapa en hållbar livsstil både fysiskt, emotionellt och mentalt.