Välkommen på hälsoretreat i Dalarna!

Mitt i skogen i södra Dalarna ligger Överbo Gård med vacker natur och nära till en källsjö. Ett ställe där man kan hitta lugn, tystnad och återhämtning och komma bort från vardagen. 

Om du är intresserade av postural träning, antiinflamatorisk kost och stresshantering så är detta något för dig. Vi bjuder även på självförsvarskurs oavsett tidigare erfarenhet och inspirationsretreat för teraputer. Ett nytt koncept för att ge terapueter en möjlighet att utveckla sina ideer och kunskaper.


Boende
Överbo Gård har 3 större stugor, 2 ministugor, en träningslokal med ett stort loft samt ett fint lusthus vid bäcken om man vill smyga iväg och meditera en stund.

Toalett, utedass och dusch är delat i de mindre stugorna. Det är enkelt och mysigt boende och det har allt du behöver.

Boende och mat ingår för alla retreats och kurser. Maten är mestadels gluten och laktosfri.

Läs mer om vilka kurser och retreats vi har i sommar längre ner.

Hur bokar jag?
Är du intresserad, vill veta mera eller boka? Maila christina@posturalrorelse.se eller ring 070 692 95 29.
Ange vilken kurs du är intresserad av, vilket datum, antal personer, namn, telefonnummer och adress. Skriv även om du har några allergier eller önskemål på boende.

Retreats och kurser sommaren 2021

Postural Träning och hälsoretreat

Datum: 27-29 aug
Pris: 3750 inklu moms 
För vem: För alla som vill lära sig mer om hälsa och få en smärtfri kropp.
Max 7 personer.

Vill du komma iväg en långhelg för att uppleva lugnet i skogen och samtidigt få hjälp att hitta verktyg som underlättar din hälsa i vardagen? 

Du kommer att få lära dig hur din hållning påverkar dig och hur du kan förbättra den för att minska på krämpor, få en starkare kropp med bättre balans och rörlighet. Du kommer få förståelse för hur tankar, känslor, kost, sömn, andning och vatten påverkar din hälsa. 
Det är 3 dagar med postural träning, rörelseträning, workshops och meditationer.


Inspirationsretreat

Datum: 30 Jul - 1 Aug
Pris: 2300 ex moms
För vem: För terapueter inom hälsa
Max 7 personer.

Är du terapuet och vill träffa andra terapueter för att dela kunskaper? Du som terapuet har möjlighet att testa nya koncept, få ideer, inspiration och möta andra i samma bransch. 

Varje person som anmäler sig genomför själv en workshop på 75 minuter inom valfritt ämne som de utövar. 

Utöver workshops vi delar med varandra så får ni lära er mer om hur vår hållning påverkar vår hälsa och vad som kan skapa en dålig hållning. Vi går igenom kosten, andningen, vattnets påverkan, sömnen och hur det mentala och emotionella speglas i vår hållning. Med den posturala träningen i kombination med rörelen återställer vi kroppen till dess naturliga position. 


Självförsvarskurs

Datum: 18 jun - 20 jun
Pris: 2900 inklu moms
För vem: För alla över 16 år. Ingen tidigare erfarenhet behövs.
Max 7 personer.

Vill du lära dig självförsvar? Självförsvar kan vara otroligt roligt och samtidigt öka din självkänsla och självförtroende. Du lär dig enkla tekniker för att ta dig ur kniviga situtioner.

Du behöver faktiskt inte vara stark för att kunna skydda dig. Viste du att du kan genom att trycka på ett par punkter få någon att släppa taget eller ramla utan att skada den andre? Nyfiken på att veta mera så är ni välkomna att maila. 

Kursen utförs av Tore Carlsson, 5 dan svartbälte. Han har över 40 års erfarenhet inom Karate och driver dessutom en egen karateklubb.